Het huidige bestuur van stichting Urk in Oorlogstijd:

Johannes van Slooten
Johannes van Slooten

- Onderzoeker & Bestuurslid (2017-heden) -

Door zijn interesse in de lokale geschiedenis kwam Johannes van Slooten (1985) met de stichting in aanraking.

Ontdekken, onderzoeken en vastleggen zijn taken die hij uitvoert als vrijwilliger. Johannes heeft zich verdiept in de geschiedenis van de havenmeester Zeeman.

Hiernaast is hij in 2018 officieel bestuurslid geworden, en als zodanig ook aanwezig bij de vergaderingen.


Simon Gerssen
Simon Gerssen

- Bestuurslid (2019-Heden) -

Simon Gerssen (1988) is binnen de stichting actief in het bestuur.

Sinds januari 2019 is hij binnen het bestuur actief op het gebied van archivering. Het is zijn doel om komende twee jaar het archief te ordenen en goed digitaal te ontsluiten.

Simon is werkzaam als bedrijfskundig ingenieur bij een semi-overheidsinstelling op het gebied van water.


Actieve vrijwilligers voor stichting Urk in Oorlogstijd:

Marjanne Foppen
Marjanne Foppen

- Onderzoeker -

Marjanne Foppen (1991) is als student Geschiedenis (UvA/Groningen) betrokken bij het thema onderzoek 'Collaboratie en NSB op Urk'.


Jaap Kramer
Jaap Kramer

- Website beheer -

Jaap Kramer beheert de technische kant van de website. Hiernaast is hij eveneens verantwoordelijk voor de technische ondersteuning op het gebied van de digitale opslag van de stichting.


Marjon Fleurbaaij
Marjon Fleurbaaij

- Website teksten (2015-Heden) -

Marjon Fleurbaaij-Janse (1954) is actief voor de stichting op het gebied van de website teksten. De stichting wilde de teksten toegankelijker maken voor de jeugd. Marjon is 37 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs als docent tekenen en culturele en kunstzinnige vorming (ckv). De liefde voor kunst, cultuur en geschiedenis heeft zij meegekregen van haar vader, die bouwhistoricus was bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Al jaren houdt zij zich bezig met het beschrijven van het cultureel erfgoed in de provincie Flevoland. Sinds 2010 is deze informatie te vinden op haar website www.flevolanderfgoed.nl


In het verleden waren de volgende leden actief:

Lenie Bolle
Lenie Bolle

- Onderzoeker/schrijver (2007-2014) -

Als afgestudeerd cultuurhistorica (Universiteit Utrecht, Radbouduniversiteit Nijmegen) heeft Lenie Bolle (1982) specifieke interesse in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw. Als historica was Lenie verantwoordelijk voor het schrijven van de teksten en de historisch-wetenschappelijke verantwoording van de activiteiten van de stichting.


 Gerwin Wezelman
Gerwin Wezelman

- Vrijwilliger (2010-2011) -

Door interesse in de algemene geschiedenis is Gerwin Wezelman betrokken geraakt bij Urk in Oorlogstijd. Hier heeft hij in het bijzonder de komst van de drie Stolpersteine gerealiseerd.


Nicolette de Boer
Nicolette de Boer

- Vrijwilliger (2011-Heden) -

Nicolette de Boer (1994) is afgestudeerd als journalist aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ze is geïnteresseerd in de lokale oorlogsgeschiedenis en wilde graag haar steentje bijdragen om deze historie te bewaren en onder de aandacht te brengen. Ze schreef en redigeerde artikelen. Ook heeft ze veel vast gelegd met haar camera.


Jan Grisnich
Jan Grisnich

- Vrijwilliger (2007-2010) -

Als geïnteresseerde in de luchtoorlog heeft Jan Grisnich onderzoek gedaan naar de neergekomen vliegtuigen in de nabijheid van Urk. Hiernaast heeft Jan ook diverse artikelen geschreven in het kader van de luchtoorlog rondom Urk.


Pieter Hoekstra
Pieter Hoekstra

- Oprichter & Bestuurslid (2007-2018) -

Het initiatief tot het oprichten van de stichting is genomen door Pieter Hoekstra (1978), hij is al jaren geïnteresseerd in de (Urker) geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Binnen de stichting was Hoekstra actief op het gebied van oral history en netwerken.

In 2018 is Pieter teruggetreden van het bestuur i.v.m. persoonlijke omstandigheden.


Arjan Woord
Arjan Woord

- Publieke relaties (2007-heden) -

Lesgeven is de passie van Arjan Woord (1990). Hij is verbonden als docent Economie aan de Pieter Zandt scholengemeenschap te Kampen. Naast lesgeven interesseert hij zich voor de lokale geschiedenis en wilde hij iets betekenen voor de lokale bevolking. Voor de stichting was hij actief op het gebied van PR en organiseren binnen de stichting.


Robert Hofman
Robert Hofman

- Onderzoeker & Bestuurslid (2007-2020) -

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek.

Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen. Naast Urk in oorlogstijd is hij ook actief met onderzoek en publicatie over de oorlogsgeschiedenis in de Noordoostpolder.

Robert is werkzaam als verkoop medewerker binnendienst bij een handelsbedrijf.