Komt u ook? 3 mei Bram de Graaf – Spion van Oranje

Wat: lezing over het oorlogsverhaal van Bram Grisnigt
Wanneer:  03 mei  19.45 tot 21:30       
Waar: Flevomeerbibliotheek te Urk

 

Op 3 Mei komt  Bram de Graaf, auteur van het boek ‘Spion van Oranje’ een lezing geven. De lezing wordt gegeven in  FlevoMeer Bibliotheek Urk.

 

Spion van Oranje

De lezing gaat over het oorlogsverhaal van Bram Grisnigt. Hierin speelt de Urker Engelandvaarder Pieter Hoekman een grote rol. De lezing begint om 20.00 uur.
Entree is vrij, aansluitend kunt u de tentoonstelling over Pieter Hoekman bezoeken.

 

 

 

 

 

 

Over het boek

Het is 1941, Nederland is bezet. Een 18-jarige Nederlandse scholier fietst richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later arriveert hij in Engeland, waar hij wordt opgeleid tot geheimagent en de liefde van zijn leven ontmoet. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet. In februari 1944 belandt hij in Duitse gevangenschap. De Duitsers slepen hem van kamp naar kamp. Dan ontsnapt hij.

Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. Om zich heen ziet hij vrienden sterven. Uit zelfbehoud laat hij na de oorlog het verleden rusten. Alleen zijn grote liefde Ann weet alles.

Zeventig jaar later besluit de voormalig geheimagent aan Bram de Graaf alsnog zijn hele verhaal te vertellen, speciaal voor de jongeren van nu. Opdat ook zij niet vergeten. Zijn Grisnigts strijd en lijden en dat van zijn vrienden het waard geweest? Zijn wij het waard?

Meer informatie

U kunt meer informatie over de schrijver én spreker vinden op:

www.bramdegraaf.info

About The Author

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek. Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen.


Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *