Lezing Wasserschutzpolizei door Peter Bröhl

Lezing Wasserschutzpolizei door Peter Bröhl

f384 a - control uk135 _ coll. fotoclub urker museum

Op maandagavond 8 februari houdt Stichting Urk in Oorlogstijd een lezing in de filmzaal van museum Het Oude Raadhuis te Urk. Om kwart voor acht begint de lezing, die gehouden wordt door de Duitser Peter Bröhl. Hij is een schrijver en onderzoeker over de Wasserschutz Polizei. Stichting Urk in Oorlogstijd heeft deze spreker uitgenodigd om meer te vertellen over de Wasserschutz polizei ten tijde van de tweede wereldoorlog, in en rondom het IJsselmeer en Urk.

Frank van Riet, schrijver van een boek over de politie Rotterdam ten tijde van de tweede wereldoorlog, zal de lezing vertalen. Geïnteresseerden kunnen reserveren bij Pieter Hoekstra, via 06-51901598 of pieterhoekstra@urkinoorlogstijd.nl.

De entree bedraagt €3,50 en de inloop op de avond zelf begint om kwart over zeven. Tijdens de lezing is er een pauze waarin koffie met een hapje wordt geserveerd en de lezing eindigt om kwart voor tien. Eind maart wordt dezelfde lezing gehouden in Talma Haven te Urk.

About The Author

Pieter Hoekstra (1978) is actief op het gebied van Oral History.Hiernaast heeft hij een collectie voorwerpen verzameld die rechtstreeks herinneren aan dit deel van de Urker geschiedenis.


Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *