Stichting Urk in Oorlogstijd opent nieuwe expositie

Stichting Urk in Oorlogstijd opent nieuwe expositie

De opening van de expositie door wethouder F. Brouwer

Het kostte wat voorbereiding, maar het resultaat is er. Stichting Urk in Oorlogstijd onthulde onlangs haar nieuwe expositie in het Urker museum. Onder brede belangstelling mocht wethouder Freek Brouwer de officiële openingshandeling te verrichten. Het resultaat is een uitgebreidere expositie met vele verhalen en persoonlijke voorwerpen.

PR-man Arjan Woord opende de ochtend en bedankte alle mensen die zich ingezet hebben voor de realisatie. Daarna kreeg Fokke Geert Hoekstra, provinciaal coördinator Kern met Pit het woord en kon er vervolgens worden overgegaan op de opening. Freek Brouwer noemde het belang van de verhalen die met de expositie verteld worden en benoemde hoe graag kinderen ook naar oorlogsverhalen luisteren.expositie museum Urkinoorlogstijd.jpg-large

Al langere tijd vond de stichting dat de kleine, ietwat weggestopte nis in het Urker museum tekort deed aan de Urker oorlogsgeschiedenis. Met behulp van een subsidie van Kern met Pit was het begin er. Vormgever Kors de Waard uit Lelystad nam het ontwerp vanuit zijn grafisch ontwerpbureau Potztausend geheel belangeloos voor zijn rekening.

 

About The Author

Pieter Hoekstra (1978) is actief op het gebied van Oral History.Hiernaast heeft hij een collectie voorwerpen verzameld die rechtstreeks herinneren aan dit deel van de Urker geschiedenis.


Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *