Terugblik op geslaagde Urkerdag

Urk in Oorlogstijd aanwezig op 30e Urkerdag

Stichting Urk in Oorlogstijd was dit jaar opnieuw aanwezig tijdens Urkerdag. Traditiegetrouw vindt op de zaterdag voor Pinksteren deze dag plaats. De straten van Urk werden deze dag gekleurd door vele inwoners in klederdracht, op diverse pleintjes was folkloristische muziek te horen, Urker kunstenaars toonden hun werk en kunst op de Botermarkt en vooral op de havens hing de geur van vers gebakken vis. De recent geopende botterschuur bij de Oude Werf en de opnieuw gerestaureerde Urker botter UK12 trok veel publiek.

Op de 30e editie van Urkerdag stonden wij met een eigen informatiestand voor het museum ‘t Oude Raadhuis. Ondanks het wat tegenvallende weer kunnen we zeker spreken van een geslaagde dag.

Bezoekers aan de stand – in de kleuren rood-wit-blauw en camouflagenetten – ontvingen informatie over de eigen Urker oorlogsgeschiedenis, boeken en dvd’s werden verkocht, nieuwe, waardevolle contacten zijn gelegd en er waren natuurlijk ontmoetingen met bestaande relaties. De ijzeren soldatenhelm uit de oorlog trok vooral de aandacht van de jonge Urker jeugd die hiermee graag op de foto wilden.

Stichting Urk in Oorlogstijd kijkt terug op een mooie Urkerdag waar ontmoetingen met geïnteresseerden in de Urker geschiedenis de boventoon voerden.

urkerdag2013-2 urkerdag2013-1

About The Author

Arjan Woord is bij Stichting Urk in Oorlogstijd betrokken voor de website en de PR.


Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *