Urk in Oorlogstijd en SCAB nodigen u van harte uit

Urk in Oorlogstijd en SCAB nodigen u van harte uit

Urk in Oorlogstijd en SCAB nodigen u van harte uit

Het leven van Pieter Hoekman staat centraal bij de komende tentoonstelling van Stichting Urk In oorlogstijd in de bibliotheek. Pieter Hoekman (Urk, 14 januari 1917 – Keent, 6 november 1943) was een Engelandvaarder die sneuvelde tijdens een missie om de apparatuur van twee gestrande Engelandvaarders in veiligheid te brengen.

 

Als introductie op de tentoonstelling zal 3 mei Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur langs komen om te vertellen over het ongelofelijke oorlogsverhaal van Spion van Oranje, de Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fietst als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. Spion van Oranje gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.

In het boek Spion van Oranje speelt ook Pieter Hoekman een rol en wordt een nieuw licht geworpen op zijn rol in de oorlog.

Boekhandel Koster zal met boekverkoop. De schrijver zal desgewenst signeren.

Aansluitend wordt de tentoonstelling geopend door Pieter Hoekstra.

Entree voor deze avond is vrij. De lezing begint om 20.00 uur.

About The Author

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek. Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen.


Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *