Urker Gereformeerde Partij bracht een bezoek

Urker Gereformeerde Partij bracht een bezoek

De fractie van de Urker Gereformeerde Partij heeft afgelopen dinsdagavond (4 april) een werkbezoek gebracht aan de stichting Urk in Oorlogstijd.

We zijn dan ook trots

Dit werkbezoek stond al lang op de agenda en was in eerste instantie bedoeld om het nieuwe onderkomen in de Rots te bekijken maar ook om een gezicht te krijgen bij al de vrijwilligers die voor deze stichting werkzaam zijn. “We zijn dan ook trots op stichtingen als Urk in oorlogstijd die zich vrijwillig inzetten om zo’n belangrijk onderwerp altijd in gedachten te houden” aldus Woord en Hakvoort. 
 
Van de stichting was er een projectgroep aanwezig die de collectie Gerrit Wakker digitaliseert. Marjanne Foppen verteld: “Juist door dit samen met anderen te doen én voor anderen wordt het leuk”. Om dit te realiseren zijn vrijwilligers druk bezig met het inscannen van het materiaal en realiseren van een website. 

 

Unieke geschiedenis

 
Ook was er een werkgroep die zich druk bezig houdt om de collectie van voormalig havenmeester Zeeman verder uit te werken. Eerder kreeg de stichting de Dagboeken en ander materiaal geschonken. “Door het uit te werken en beeldmateriaal toe te voegen wordt dit stukje unieke geschiedenis levend gehouden” aldus Johannes van Slooten. 
 
Op deze manier blijft deze waardevolle geschiedenis voor plaatsgenoten bewaard voor de nieuwe generatie. 
 

About The Author

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek. Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen.

De bunker
De bunker
12/06/2018 0
Komt u ook?
Komt u ook?
14/05/2018 0

Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *