Verdeling vliegtuigonderdelen Vickers Wellington

Verdeling vliegtuigonderdelen Vickers Wellington

Bron: Lemsternijs.nl

LEMMER – Op 25 april ontvangen Verschillende musea onderdelen van de Vickers Wellington, die afgelopen zomer geborgen is uit het IJsselmeer.

De musea zijn afkomstig uit Oudemirdum, Lemmer, Urk, Egmond, Terschelling, Breda, Schokland en Dronten. Ook gaan er onderdelen naar Engeland en Polen.
De Fryske Marren is blij met de grote interesse. Hierdoor blijven de onderdelen niet alleen bewaard, maar ook zichtbaar voor een groot publiek.

Verdeling vliegtuigonderdelen

De Fryske Marren heeft samen met defensie de gevonden onderdelen uitgezocht en onder de musea verdeeld. Deze krijgen ze in bruikleen. Zo gaat het landingsgestel naar Terschelling en krijgt Oud

Foto: Peter van den Brandt

emirdum een propeller. Ook zijn er wapens aangetroffen, die in bruikleen worden gegeven. Dit kan pas nadat de wapens zijn bijgeschreven op de wapenvergunning van het betreffende museum.

500 ponder naar oudheidkamer

Op 1 mei wordt één van de aangetroffen bommen, een 500 ponder, door de EOD overhandigd aan de Oudheidkamer in Lemmer. Deze bom is vermoedelijk door de klap op het water gescheurd en zo op de bodem van het IJsselmeer aangetroffen. De EOD heeft de bom schoongemaakt en op een voetstuk geplaatst.

Opname video

Bekijk hier de video

About The Author

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek. Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen.

De bunker
De bunker
12/06/2018 0
Komt u ook?
Komt u ook?
14/05/2018 0

Have your say!

Have your say!

bericht

naam *

email *