In memoriam Wallace Emmert

In memoriam Wallace Emmert

In memoriam

Wallace Emmert

Lt. Wallace E. Emmert [Foto: Fam. Emmert]

* Madera, Amerika, 26 oktober 1915
† Madera, Amerika 15 juni 2017 

Wallace Emmert, geboren in Madera – Amerika, nam vrijwillige dienst in de Amerikaanse Luchtmacht na de aanval op Pearl Harbor. Emmert leert vliegen op een vliegbasis in Texas, waarna hij naar Schotland vliegt. Hierna wordt hij overgeplaatst naar Chevelston in Engeland. Op 8 oktober 1943 vliegt Emmert met zijn bemanning naar Duitsland, Bremen. Het is dan Emmert zijn vierde missie, en tevens de laatste. 

Op weg naar het doel wordt het toestel aangevallen door Duitse jagers. Kogels vliegen door de cockpit, and Emmert raakt door twee kogels zwaargewond. Eén door zijn borst, vlakbij zijn buik en een andere door zijn zuurstofslang. Het vliegtuig van Wallace maakt een noodlanding nabij Urk.  Hier vandaan wordt hij door de Duitsers gevonden samen met Walt Fox, de bommenrichter. 

Dezelfde nacht nog wordt Wallace Emmert van Urk naar Amsterdam vervoert. Hier ondergaat hij een operatie, en wordt doorgestuurd naar Duitsland, Obermassfeld. Hier wordt hij afgekeurd en teruggestuurd naar Amerika. Bij terugkomst trouwt hij met zijn vriendin, en rond zijn ‘High School’ af. 

Hierop treedt hij in zijn vaders voetsporen door boer te worden, wat hij de rest van zijn leven doet. In 2014 komt de stichting in contact met Wallce door zijn nicht Patricia Emmert. Een jaar later, 2015, heeft stichtingslid Robert Hofman, de gelegenheid om Wallace Emmert te ontmoeten in Amerika. 
De piloot die onbaatzuchtig zijn leven op het spel zette kon na zoveel jaren bedankt worden voor zijn inzet, voor onze vrijheid. 

Tot aan zijn overlijden woont Wallace in het huis waar hij ook geboren werd. Wallace Emmert ging op woensdag 14 juli slapen. In de ochtend van de 15e overleed hij in zijn slaap, opgegaan naar zijn Hemelse Vader.

Gedenkpagina van Wallace E. Emmert [Namenregister NOPinoorlogstijd.nl]
Gedenkpagina van Wallace E. Emmert  [Jay Chappel – Amerika]

About The Author

Robert Hofman (1986) is binnen de stichting actief op het gebied van onderzoek. Met regelmaat verzorgt hij lezingen en schrijft hij artikelen.


1 comment

Truccatry » 20 apr 2021 »

http://vsdoxycyclinev.com/ – buy doxycycline hyclate 100mg acne

Have your say!

Have your say!